Droomduiding

Anne Groep 8

Colleen M. Deery

Ik heb toen ik in groep 7 zat gedroomd dat ik door mijn vader ben verkracht.
En een paar dagen/weken daarna, droomde ik dat ik door mijn vorige dwarsfluit-leraar ben verkracht. Dat was heel eng en die dag had ik ook dwarsfluitles. Dat was heel vervelend. Ik was die dag helemaal van streek.
En toen ik op vakantie was, had ik weer gedroomd dat ik door mijn vader werd verkracht. Daar heb ik toen heel lang aan gedacht. Mijn moeder is toen ook best wel lang met me meegegaan naar de dwarsfluitles.
Anne groep 8
 
 
Hallo Anne.
Ik vind het fijn dat je deze droom durft op te schrijven en dat je je leraar vertrouwt. Misschien dat je met hem of iemand anders die je vertrouwt over deze droom verder praat.
Je weet misschien dat mensen dingen dromen en dat dit dan gedeeltelijk echt is en gedeeltelijk fantasie
Het dromen over een verkrachting komt vaker voor als je van kind steeds meer een jonge vrouw wordt. Veranderingen binnen je lichaam en ook aan je lichaam wijzen er op dat je langzaam maar zeker geestelijk en lichamelijk groeit en naar de puberteit gaat.
Het dromen dat je verkracht wordt kan er op duiden dat je misschien ooit echt verkracht bent. Als dat zo is lijkt het me goed hier eens met je leraar of andere mensen die je kunnen helpen, over praat.
 
Het kan ook zijn dat je af en toe verhalen van je vriendinnen hoort die je vertellen dat ze echt of op de film gezien hebben, hoe iemand verkracht werd. Als dat zo is dan kun je dat misschien ook aan je leraar of iemand die je vertrouwt, vertellen.
Het is echter ook mogelijk dat toen jij dit droomde in groep 7, dat je papa toen heel naar tegen je gedaan heeft. Het leek toen wel of je er niet mocht zijn. Misschien heb je toen iets gedaan waardoor papa heel erg boos werd. Hij was zo boos dat de manier waarop hij boos was, je erg veel pijn heeft gedaan. Je wilde het liefst dat hij er niet was of dat je je kon verstoppen. Het leek wel of papa toen over bepaalde grenzen ging waardoor het leek alsof je er gewoon niet mocht zijn en jezelf mocht zijn.
Dit is misschien ook bij de dwarsfluitleraar geweest. Waarschijnlijk vind je hem erg aardig en leuk. Dan kan het, net zoals bij papa, zijn dat hij jouw min of meer gedwongen heeft bepaalde dingen te doen die je eigenlijk niet wilde. Misschien werd je gedwongen bepaalde muziek te spelen die je niet beheerste of het muziekinstrument op een bepaalde wijze vast te houden die jij niet lekker vond. Probeer je dat nog eens voor de geest te halen. Weet je daar nog zaken van te herinneren?
 
Laat het me nog even weten, ja?
Veel groetjes en bedankt voor het opschrijven van je droom
Janne Geraets

 

Copyright Copyright 1997- 2008 Drs. Janne Geraets Drs. Janne Geraets

     naar droomduiding kinderen   naar slaapproblemen     naar dromen      naar Senzar.nl