Droomduiding

Jessie 6 jaar

 
Ik werd midden in de nacht wakker. Ik droomde dat ik van mijn vader moeder en broertje in een kooi spring van een paar tijgers van 100 meter lang en hoog. Ik begon te huilen, toen mocht ik weer naar huis met mijn vader, moeder en broertje. Toen werd ik weer wakker.
Ik had die dag een T-shirt aan met tijgers en durfde die niet meer aan te doen.
Jessie 6 jaar
 
 
Jessie droomt dat ze in een kooi springt. Omhoog springen duidt op het iets beters willen bereiken in het leven. Ze verlaat de veiligheid van het gezin en de mensen die haar het meest nabij staan. Ze wilt bepaalde elementen in zichzelf onder controle brengen, gesymboliseerd door de tijgers. Het is onze levenskracht en agressie. Daar heeft ze blijkbaar behoefte aan om iets meer mee te doen. Maar het blijkt haar toch allemaal te groot te zijn, het is te overweldigend. Ze begint te huilen. Ze mag weer naar de mensen waar ze zich veilig voelt en weer naar huis, haar oude veilige plek, de voorgaande toestand
Volgens de getallenleer staat het getal 1+0+0 =1 voor je zelf, voor wie je bent. De zoektocht naar wie ze is blijkt toch nog een maatje te groot voor haar te zijn. 
Het dromen over tijgers geeft vaak een dubbelzinnigheid aan. Enerzijds is er het willen voelen van de tijger en diens kracht, anderzijds is er de angst dat dit beest je iets aandoet.
 
Deze droom toont ook aan hoe werkelijkheid en fantasie van een kind met elkaar verweven zijn. De dreiging van de tijgers wordt zo intens in het hier en nu beleeft, dat ze dus zelfs niet meer het T-shirtje durft aan te doen.
 
Drs Janne Geraets

 

1997- 2004, Drs. Janne Geraets

     naar droomduiding kinderen   naar slaapproblemen     naar dromen      naar Senzar.nl