Duiding

Joyce groep 7

 

Ik heb heel veel gedroomd, maar één droom heb ik heel vaak. Daar wil ik nu over vertellen.
Ik krijg die droom meestal als ik ergens aan het logeren ben.
Ik droom dan: Dat ik onder de grond zit in een hol. Dan komt er een wildvreemde vrouw in een trein aangereden. De vrouw heeft een blauw met groen bloemetjes pakje aan. En ze rijdt in een hele kleine zwarte trein. Zij neemt mij dan mee op reis en ze vertelt allemaal akelige dingen. Ik ben dan heel bang en schreeuw om hulp.
Dan komen we in een zaal. Daar staan allemaal mensen. Opeens staat degene waar ik aan het slapen ben voor me. Hij neemt me dan mee naar het huis waar hij woont en daar slaap ik dan verder.
Joyce – groep 7.
 
 
Hoi Joyce.
Dat je droomt dat je onder de grond in een hol zit kan zijn omdat jij je lekker veilig wil voelen op een plekje van jou alleen en waar niemand ander bij kan. Als je bij papa en mamma bent dan is dat ook jouw veilige plekje. Als je ergens gaat logeren is dat toch iets vreemds en dan ben je het liefst op zoek naar dat oude vertrouwde plekje. Een holletje onder de grond kan je dat gevoel weer geven. Dan komt er die vrouw die je niet kent. Misschien is dat de moeder van degene waar je logeert? Zij is toch eigenlijk een wat vreemde persoon. Ze komt in de trein dat wil zeggen zij wil met jou praten en je vertellen hoe jij je moet gaan gedragen. Ze is niet zo als je eigen mama en je hebt in dit huis iets andere regels waar je naar moet luisteren. Je merkt op haar kleding blauw en groen bloemetjes heeft. De kleuren kunnen er op duiden dat je ze heel liefdevol vind maar ook heel koel en zakelijk. Ze zal niet alles voor je overhebben en zich aan jou aanpassen. Jij moet je meer aan haar en het huishouden van het gezin waar je logeert aanpassen. 
De zwarte trein kan er op duiden dat je met haar samen iets doet (in de trein) maar dat je er wel wat bang voor bent (zwarte kleur). De trein is klein dat wil zeggen dat je het niet ziet als iets serieus. Het lijkst wel of ze met je speelt, denk maar aan een speelgoedtreintje, daar kun je ook niet echt iets mee doen.
Je gaat op reis, je gaat samen met haar iets nieuws (voor jou) doen. Daarbij kan het zijn dat ze jou dingetjes vertelt waar je allemaal voor moet oppassen. Ze wil je waarschijnlijk helpen maar in plaats daarvan maakt ze je juist bang. Je voelt je daarom juist alleen in dat huis en schreeuwt om hulp, hulp van je eigen papa en mama.
Dan kom je in een zaal, een plek waar je op zoek bent naar gezelligheid en plezier. Er zijn namelijk ook al van allerhande mensen aanwezig. Dan komt degene waar je logeert naar je toe, waarschijnlijk de vader. Dat geeft dan een veilig of een vertrouwd gevoel. Je kunt dan weer lekker gewoon doorslapen.
 
Joyce, je zou je zelf eens kunnen afvragen, of de moeder van degene waar je logeert je een veilig en plezierig gevoel geeft?  Vertelt ze misschien vaker enge dingetjes of zaken waar kinderen voor moeten oppassen?
Ik hoop dat je dat een beetje herkent wat ik geschreven heb. Laat je het mij nog even weten?
Groetjes en bedankt voor het opschrijven van je droom.
Janne Geraets
 

 

Copyright Copyright © 1997- 2008 Drs. Janne Geraets Drs. Janne Geraets

     naar droomduiding kinderen   naar slaapproblemen     naar dromen      naar Senzar.nl